Aeroklub „Duga Resa“

2010. godine osnovan je konačno Aeroklub „Duga Resa“, koji je okupio zaljubljenike u letenje. 10-ak članova nastavlja je sa radovima na aktivnom održavanju modelarskog uzletišta.

Tijekom godine organizirani su demonstracijski letovi gdje su zainteresirani uz asistenciju i nadzor članova Aerokluba mogli isprobati upravljati radio-upravljanje modela zrakoplova. Udruga redovno sudjeluje na svim aktivnostima, koje su vezane za predstavljanje Duga Rese.

Uz pomoć starijih članova Aerokluba „Duga Resa“ nekoliko novih najmlađih modelara je uspješno savladalo sve prepreke i napravili su svoje prve samostalne letove, te su postali dio modelarske zajednice.

U 2013. godini dvojici članova (Ivica Matičić i Krešimir Ivšić) od strane Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije dodijeljeno je priznanje za izvanredne rezultate postignute u djelatnosti tehničke kulture.

2014. godine održana je izborna skupština, na kojoj je za predsjednika izabran Biserko Spudić, a za tajnika Mladen Loborec, tel 095 9043688,  e-mail: protoinova@yahoo.de