Auto klub Ozalj

Auto klub Ozalj osnovan je 2005. godine sa sjedištem u Ozlju. Prvi i sadašnji predsjednik je Ivan Jandri, podpredsjednik je Ivan Podvorac, te tajnik Dražen Katić. Auto klub Ozalj osnovan je na inicijativu vozača koji su do tada nastupali za druge gradove i županije i tako svojom idejom o osnivanju vlastitog kluba potakli dosta velik broj članova nakon čega je uz malo zajedničkog truda Auto klub i nastao.

Prvi vozači bili su Vesna i Ivan Jandri, Tomislav Kovač, Dražen Blažina, Tomislav Turković.

Nakon prve sezone 2005. godine zauzeli smo vrlo važno ekipno 4. mjesto u ukupnom poretku prvenstva Hrvatske u autoccrosu. 2006. godine u klub dolaze još trojica vozača; Josip Pilat, Igor Nikolaus i Goran Jakić. Iste godine zauzimamo 6. mjesto u ukupnom poretku.

Već sljedeće sezone 2007. u klub dolaze dvojica maloljetnika; Dražen Lipka i Sven Katić,koji svojom svježinom i mladošću zajedno sa velikom podrškom svojih obitelji, te naravno podrškom svih starijih vozača u klubu osvajaju ekipno 3. mjesto u ukupnom poretku prvenstva Hrvatske.

Dolazi nam sezona 2008., koja je bila najcrnja do sada. Klub gubi jednog vrijednog člana i osnivača koji nas napušta nakon teške prometne nezgode te gubi borbu za život. Klub iste godine osvaja prvenstvo Hrvatske, te potaknuti gubitkom našeg člana organiziramo Memorijal Josip Pilat na domaćoj stazi u Ribniku.

Na kraju sezone 2009. još jednom uzastopce dovodimo ime našega malog grada Ozlja na najvišu stepenicu postolja čime dokazujemo da 2008. godina nije bila slučajnost.

Osvojivši sezonu 2010. u ukupnom poretku prvenstva Hrvatske u autoccrosu samo pola boda ispred drugo plasiranoga AK Kastavac, AK Ozalj treći puta uzastopce postaje prvak Hrvatske. Auto klub Ozalj bit će i posebno nagrađen od strane HAKS-a,te od krovne organizacije autosportova FIA-e zlatnom plaketom.

Autoklub Ozalj je i za 2013. godinu šesterostruki prvak u autocrossu u državnom prvenstvu. Članovi kluba dobili su niz priznanja. Ivo Čižmić nagrađen je kao državni prvak i autocrossu u Diviziji 1 i drugi je u međunarodnom prvenstvu Sven Katić osvojio je naslov državnog prvaka u kategoriji Junior, a u Diviziji ! i međunarodnom prvenstvu drugo mjesto.

Dražen Katić osvojio je drugo mjesto u Diviziji 1b i treće mjesto u međunarodnom prvenstvu. Slaven Klačić bio je treći u Diviziji 1b. Kao najbolji tim proglašen je „Sven Team“ u sastavu Sven i Dražen Katić. AK Ozalj i AK Kastavac proglašeni su najboljim organizatorima autosross natjecanja u 2013. godini.

Divizija 1
1. mjesto Ivo Čizmić
Divizija 1a
2. mjesto Sven Katić
Divizija 1b
2. mjesto Dražen Katić
3. mjesto Slaven Klačić
4. mjesto Goran Jakić
6. mjesto Dražen Blažina
8. mjesto Dražen Krznarić
Junior
1. mjesto Sven Katić

Prvenstvo Hrvatske
Divizija 1
1. mjesto Ivo Čizmić
Divizija 1a
2. mjesto Sven Katić
Divizija 1b
2. mjesto Dražen Katić
3. mjesto Slaven Klačić
4. mjesto Goran Jakić
6. mjesto Dražen Blažina
8. mjesto Dražen Krznarić

Junior
1. mjesto Sven Katić
eđunarodno prvenstvo
Divizija 1
2. mjesto Ivo Čizmić
3. mjesto Dražen Katić
Divizija 1a
2. mjesto Sven Katić

AK Ozalj šesti puta za redom obranio je naslov prvaka države. Dobio priznanje za najbolju organizaciju utrke koja se održala u Ribniku.