Foto klub „Karlovac”

Foto klub „Karlovac” je 2008. obilježio 60 godina postojanja i neprekidnog djelovanja. U svojem kontinuiranom radu, klub je kroz dugi niz godina, na tečajevima fotografije, obučio na stotine karlovačkih fotoamatera.

Organizirani fotoamaterizam prolazio je kroz sve te godine, i održavao se, zahvaljujući entuzijastima i zaljubljenicima u fotografiju. čak i u najtežim ratnim trenucima, kada se pisala povijest moderne Hrvatske, oni su snimali i dokumentirali događaje, vodeni poslovicom da „jedna slika govori više od tisuću riječi”.

Danas možemo reći da je Karlovac grad koji ima profiliranu fotografsku scenu, da članovi Foto kluba „Karlovac” redovito sudjeluju, i osvajaju nagrade, na domaćim i stranim foto natječajima. lzdavačka djelatnost vezana uz naš grad, danas je nezamisliva bez članova Foto kluba „Karlovac”.

Nemoguće je nabrojati sva izdanja, ali od najnovijih valja spomenuti „Karlovački leksikon”, „Fotomonografiju Karlovačke županije”, te izdanja vezana uz karlovačka groblja, karlovačke parkove, itd. Klub djeluje pri Zajednici tehničke kulture, Ulica Maksimilijana Vrhovca 15, u Grabriku.

Predsjednik kluba je mr.sc. Zvonimir Gerber, tajnik je Zoran Gajšak. Klub okuplja dvadesetak aktivnih članova. Klub ima potpuno opremljeni laboratorij za izradu klasične crno-bijele fotografije, i jedino je mjesto gdje se redovito razvijaju crno-bijeli filmovi, te izrađuju umjetničke crno-bijele fotografije izložbene kvalitete. Fotoklub „Karlovac” otvoren je za suradnju sa svim zainteresiranim udrugama, ustanovama i pojedincima.

Bogato iskustvo njegovih članova pokriva sve vrste fotografije, od reportažne i dokumentarne, do portretne, pejzažne, reklamne, modne, pa čak i podvodne fotografije i aero fotografije. Članovi Foto kluba redovito objavljuju svoje fotografije u specijaliziranim časopisima „Fotomag” i „Digital foto”, a prateći trendove suvremenih medija sve veći broj članova kluba objavljuje svoje fotografije na raznim web stranicama (www.photocroatia.com; myspace; fotolog; world press; bloger_hr; fotozine; itd…)

Kontakt adresa: M. Vrhovca 15, Zoran Gajšak, 091 7961 991, tajnik kluba