Geodetska udruga Karlovačke županije

Geodetska udruga Karlovačke županije osnovana je 30.03.1994. godine pod imenom Udruga geodeta županije karlovačke.

Kao takva aktivno sudjeluje u aktivnostima Grada Karlovca i Karlovačke županije, radeći na rješavanju novonastalih poteškoća vezanih za područje djelovanja. Razvojem aktivnosti i broja članstva, te zadovoljavajući promjene 27.03.2002. godine mijenja naziv u današnji. Udruga djeluje na prostoru Karlovačke županije.

Njeno sjedište je u Karlovcu na adresi Banjavčićeva 8. Udruga broji 67 članova, te kao takva povezuje i potiče suradnju svih djelatnika geodetske struke u zastupanju njihovih stručnih i drugih interesa, promiče geodetsku struku u svim oblicima društvenog, gospodarskog i kulturnog života. Također potiče stvaralaštvo i primjenu suvremenih stručnih dostignuća u praktičnom i znanstvenom radu u svim oblastima geodetske djelatnosti.

Ove ciljeve Udruga ostvaruje osobnim radom svih članova, povezivanjem sa znanstvenim i obrazovnim institucijama, organima uprave, javnim i ostalim poduzećima, te geodetskim djelatnicima koji se profesionalno bave geodezijom. Udruga organizira radionice, prezentacije suvremene geodetske opreme, razne oblike informiranja u svrhu razmjene iskustava i upoznavanja s novim tehnološkim dostignućima na području geodetske djelatnosti.

Predsjednica Udruge je Sanja Stipetić, dipl. ing. geod.
Kontakt: Sanja Stipetić na tel 047 522 108, ili na sanja.stipetic@dgu.hr