Old timer klub Ogulin

Klub je nastao kao rezultat potreba grupe istomišljenika sa šireg područja Grada Ogulina o restauraciji starodobnih vozila. Kako nije postojala nikakva udruga na našem području, pokrenuli smo naše snage, te osnovali Old timer klub Ogulin, koji svake godine okuplja sve više članova. Sjedište kluba je u Gornjem Zagorju.

Ponosni smo, što je naš klub prepoznat, ne samo na području Karlovačke županije, već, po aktivnosti naših članova, te postignutim rezultatima natjecateljskog dijela i širom Republike Hrvatske. U klubu se bavimo restauracijom starodobnih vozila, kako motocikala, automobila, kamiona, traktora, tako i svih ostalih pokretnih vozila.

Djelujemo na području općina Ogulin, Josipdol, Tounj, a naši članovi dolaze i izvan tih općina; iz Raba, Rijeke i Senja. Sada imamo 39 aktivnih članova oba spola. Naši članovi se redovno uključuju u održavanje promotivnih vožnji, te smo redoviti organizatori rally-a koji se boduje za državno prvenstvo.

Ove godine smo u mjesecu rujnu imali 10. tradicionalni rally, na kom je učestvovalo preko stotinu učesnika sa područja cijele Hrvatske. Na njemu smo osvojili ekipno 2. mjesto, za državno prvenstvo, a naš član Mladen Mihaljević, u klasi ,D” od 1931. do 1945. godine proizvodnje motocikla je osvojio 2. mjesto.

Radimo na uređenju prostora dobivenog od Grada Ogulina, koji nam omogućava redovite sastanke koje održavamo svakog prvog utorka u mjesecu, i na kojima izmjenjujemo iskustva i dijelove, te se međusobno potpomažemo u restauratorskim zahvatima. Svoje članove educiramo, te pokušavamo svoju ljubav prema raznim starodobnim vozilima prenijeti što većem broju naših sugrađana, za što imamo primjernu podršku lokalne zajednice.

Predsjednik je Mladen Mihaljević, a tajnik Luka Popović.

Kontakt: Gornje Zagorje bb, 47307 Gornje Zagorje,

Mladen Mihaljević: 098 971 7421, 047 587 196

Luka Popović: 098 383 116 fax: 047 811 855,

e-mail: otk.ogulin@gmail.com