Oldtimer moto klub Karlovac

Oldtimer moto klub Karlovac osnovan je 17. listopada 1997. godine, kao udruga ljubitelja starih vozila. Jedan je od prvih klubova takve vrste osnovanih poslije Domovinskog rata 1, Republici Hrvatskoj, i odmah se uključio u pripremu i osnivanje Hrvatskog oldtimer saveza pri Auto moto savezu Republike Hrvatske.

Osnivače kluba Damira Tomašića, Zlatka Novaka, Vilibora Briščika, Dražena Perkovića, Branka Sajevca, Gorana Gorščaka, Sinišu Bakšiča, Alena Željeznjaka, Damira Zelenića vodila je samo jedna želja- da se stara vozila održe što duže na životu, ne žaleći truda i vremena da ih zaštite od propadanja, restauriraju ih, provozaju se njima i uživaju 11 tZV. „Štihu prošlosti”.

Kako članovi udruge moraju imati puno tehničkog znanja, klub je ubrzo zatražio prijem u članstvo Zajednice tehničke kulture Karlovca i županije karlovačke, što je ubrzo i prihvaćeno.

Koliko su truda i rada članovi uložili u svoja vozila prikazano je već u proljeće 1998. godine, gdje smo u Domu HV Karlovac izložili 40-ak oldtimer vozila. Osim izložbi klub se odmah uključio u rad Oldtimer saveza i Motociklističkog saveza RH, te smo u sklopu Saveza organizirali rally natjecanja, oldtimer utrke na kružnim stazama, oldtimer susrete i promotivne vožnje. Tako smo u ovih 10 godina postojanja organizirali 5 izložbi, 9 oldtimer rally-a, 2 utrke oldtimer motocikala na kružnim stazama, i to sve na visokoj organizacijskoj razini. Rally natjecanja i utrke bodovale su se za prvenstvo Hrvatske.

Osim što smo bili organizatori, aktivno učestvujemo od prvog dana na svim rally natjecanjima i utrkama. Tako Su Renato Kruljac i Dražen Perković bili prvak i doprvak države u natjecanju oldtimer motocikala na cestovnim moto utrkama u klasi motocikala do 250 ccm, do 1965. godine proizvodnje, u 2007 godini.

U 2008 godini je Renato Kruljac prvak, a Bra nko Sajevac doprvak u istoj kategoriji, te su Dražen Perković, Janko Francisković, te Damir Tomašić osvojili prva tri mjesta u klasi motocikala do 250 ccm, do 1965. godine proizvodnje, u 2007 godini. U 2008. godini je Renato Kruljac prvak, a Branko Sajevac doprvak u istoj kategoriji, te su Dražen Perković, Janko Franciskovič, te Damir Tomašić osvojili prva tri mjesta u klasi motocikala do 175 ccm, do 1965. godine proi-zvodnje. To je kruna uspjeha postignuća čla-nova svih ovih godina unatrag. Klub vdo rado sudjeluje na manifestacijama u organizaciji Turističke zajednice Grada i županije, a tradicionalno za rodendan Grada upriličimo raly vožnju gradom i okolicom, kako bi svojim gostima iz cijele Hrvalske pokazali svoj kraj.

Posebno nam je drago što smo bili učesnici prve izložbe Zajednice tehničke kulture Karlovac, koja je održana u rujnu 2003. godine, u domu HV Zrinski, gdje su naši izlošci bili pokazatelji našeg rada, a dio izložaka nas je vratio u daleku prošlost.

REZULTATI U SEZONI 2013

KLASA 1: 2. mjesto Tomašić Damir
KLASA 2: 1. mjesto Krznarić Dražen osvojio «ZLATNU KACIGU»
KLASA 3: 2. mjesto Bjelić Drago
KLASA 8 1. mjesto Janko Frančišković
KLASA 9 2. mjesto Salopek Zoran
Kao klub osvojili smo ukupno 3 mjesto u konkurenciji 10 klubova.

REZULTATI NA KRAJU MEĐUNARODNOG PRVENSTVA „ALPE ADRIA“
Salopek Zoran osvojio je u međunarodnom takmičenju Alpe Adria u klasi
„Classic Specijal“ 2 mjesto.

REZULTATI NA KRAJU PRVENSTVA HRVATSKE ZA SKUTERE
KLASA S70 1. mjesto Špoljarić Igor – proglašen najboljim vozačem
KLASA Open 2. mjesto Turković Danijel, 3. mjesto Lončarević Daniel, a kao klub osvojili smo ukupno 1 mjesto

REZULTATI NA KRAJU OLDTIMER RALLY PRVENSTVA:
KLASA E: 2. mjesto Alem Krivec
3. mjesto Zlatko Bajec
KLASA F: 2. mjesto Damir Tomašić
KLASA G 5. mjesto Kruljac Rrenato
Kao klub osvojili smo ukupno 2 mjesto

NAJZNAČAJNIJI USPJESI KOJI SU OBILJEŽILI 2013. GODINU

Krznarić Dražen osvojio ČETVRTU «ZLATNU KACIGU» u klubu

Postali smo prvaci Hrvatske u Prvenstvu skutera

Na međunarodnom takmičenju Alpe Adria u klasi „Classic Specijal“ Salopek Zoran osvojio je 2 mjesto.

Briščik Vilibor dobio plaketu HMS za doprinos u radu za 1012 godinu i dobio plaketu HMS za promociju motosporta za 1013 godinu
Tomašić Damir dobio plaketu HMS za doprinos u radu za 1012 godinu

kontakt: Vilibor Briščik 098 171 09 53,

Damir Tomašić 091 733 63 60