Radioklub Ogulin

Radioklub Ogulin je osnovan je 1976. godine pod imenom Radio klub Nikola Tesla Ogulin, a sadašnji naziv dobivamo odlukom skupštine radio kluba krajem 1995. godine.

Djelatnost Radiokluba Ogulin je zaštita i promicanje prava čovjeka na slobodno interesno udruživanje u radio amaterizmu i tehničkoj kulturi, unapređivanje stručnog rada i promidžba istraživanja novina u području amaterizma, njegovanje zajedničkog duha i vrijednosti duha amaterizma, humanosti, međusobnog poštivanja, te suradnje i prijateljstva medu ljudima, te ostale informacijske djelatnosti.

U sklopu tih djelatnosti bavimo se edukacijom članova za rad na radio uređajima i stjecanja osnovnih znanja potrebnih za polaganje radio-amaterskog ispita. U proteklih nekoliko godina smo izučili dvije generacije radio amatera. Sudjelujemo na radioamaterskim natjecanjima, a ponajviše na natjecanju “Pokuplje” čiji smo dugogodišnji suorganizator, a 2005. godine bili smo i organizator.

Natjecanja provodimo uglavnom s lokacija u okruženju grada Ogulina ili iz prostorija Radiokluba Ogulin. Redovito sudjelujemo u vježbama HRSVKS — odnosno Hrvatskom radioamaterskom sustavu veza u kriznim situacijama. Prateći trendove tehničkih zbivanja, gradimo i Ogulinsku Wireless odnosno bežičnu računalnu mrežu. Cilj iste je da se što više ljudi interesno udruži i na taj način komunicira te razmjenjuje podatke. Bežičnu mrežu još uvijek nadograđujemo i cilj nam je i na ovaj način privući što više članova.

Uz navedene djelatnosti surađujemo i s Auto Klubom Ogulin na način da im organiziramo radio vezu potrebnu za provođenje automobilske utrke. Trenutno Radioklub Ogulin broji 20 članova.

Predsjednik je Marijo Brletić, tajnik Mario Vuković.
kontakt: B.Frankopana 13, petak od 20:00 sati, e-mail: radio.klub.ogulin@ka.t-com.hr