Udruga KAWireless Karlovac

Udruga KAWireless Karlovac je neprofitna udruga građana koju je osnovalo nekoliko računalnih entuzijasta koji su pomoću javne frekvencije (2.4 GHz) i opreme koja to omogućava, dana 04.01.2003. postavili prvu bežičnu pristupnu točku u našem gradu.

Bio je to rezultat jednomjesečnog uspješnog rada nekolicine mladih stanovnika grada Karlovca. U proteklih 5 godina učinjeno je puno da bi se omogućilo bežično povezivanje u cijelom gradu Karlovcu i široj okolici. Mreža se napretkom tehnologije konstantno modernizira tako da su neki čvorovi dorađivani i po nekoliko puta.

Naša virtualna lokalna zajednica povezana je sa sličnim zajednicama u Zagrebu, Čakovcu i Rijeci radi druženja, igranja, učenja, te razmjene ideja i znanja. Uspostavljena je suradnja s radioamaterima Karlovca i Duge Rese koji su također povezani na našu mrežu. KAWireless Karlovac trenutno broji 30 aktivnih članova, a kroz ovih 5 godina kroz Udrugu je prošlo više od 70 članova. U svibnju 2008. godine Udruga je postala član Zajednice tehničke kulture Karlovca.

Većina članova je mlađeg uzrasta koje potičemo na uključivanje u projekte samogradnje u području radiotehnike i na bolje upoznavanje s informatikom, posebno dijelom mreža i umrežavanja, te pokretanje vlastitih servisa i pravilno korištenje ostalih servisa koje susreću i na Internetu. KAWireless Karlovac ima 8 pristupnih čvorova koji pokrivaju cijeli grad i okolicu. Većina pristupnih točaka je opremljena Mikrotik routerima.

Upravo je u tijeku postavljanje 9. čvora na Sv. Križu kojim se otvara i mogućnost direktnog povezivanja sa Zagrebom . Udrugu kroz sve ovo vrijeme vodi neumorni Denis Jager (predsjednik) koji ulaže svoje vrijeme i znanje da se stalno krećemo ukorak s napretkom tehnologije u ovom području. Za tehnička pitanja odgovoran je Nikola Bratić (tajnik) te uz pomoć 10-ak članova gradi i održava mrežu.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se obrate ukoliko žele postati članovi udruge ili sudjelovati u njenom razvoju, jer mreža je otvorenog tipa i pristup je omogućen svima koji su zainteresirani.
Zahvaljujemo svima koji su ugostili naše čvorove.

kontakt: 091 510 9963 mail: nikola.bratic@kawireless.hr

www.kawireless.hr